Airco

Airconditioning wordt steeds vaker toegepast in goed geisoleerde woning waar de temperatuur zomers vaak te hoog oploopt. Doordat veel  woningen voorzien zijn van PV panlen is het verleden tijd dat airco slecht voor het klimaat zou zijn.De zon schijnt immers op de momenten dat er behoefte aan koeling is. De opbrengst van de PV panelen is zomers maximaal terwijl de afname minimaal is. In plaats van dit overschot terug te leveren aan het net is het gunstiger om dit zelf te verbruiken met een airco. Het koelmiddel dat gebruikt wordt in moderne airco toestellen bevat geen broeikasgassen en is dus ook op dit vlak geen belasing voor het klimaat. Tenslotte kan een airco ook nog gebruikt worden om zeer efficient te verwarmen zo lang de buitentemperatuur boven het vriespunt ligt. De airco werkt dan als een warmtepomp en gebruikt de warmte uit de buitenlucht om de woning te verwarmen.

Door in het tussenseizoen te verwarmen met een airco kan er bespaard worden op de stookkosten aangezien de verbruikskosten van een airco dan meestal lager liggen dan verwarmen met gas, pellets of olie.

Thermotrade levert A+ split en multisplit airco toestellen die door de gebruiker zelf kunnen worden aangesloten. U hoeft hiervoor allen de lengte van de leidingen door te geven zodat deze al op maat gemaakt kunnen worden met flare aansluitingen. U kunt een vacuumpomp bij ons huren en u kunt rekenen op onze technische ondersteuning zodat u zelf de airco  kunt installeren.

Split airco

SPLIT binnen en buiten unit
Ingebouwde WIFI module
Koudemiddel R32
Hoog rendement A++ (Koelen) A+ (Verwarmen)
Inverter
Afstandbediening
Brand veilige constructie
Zelf reinigend
6 ventilator snelheden
Kinder beveiliging
ECO functie
Eenvoudig reinigbaar filter
3D Airflow

Installatiehandleiding

Gebruiksaanwijzing